19 Nisan 2020 Pazar

Bizi NASIL BİR DÜNYA bekliyor: Aslında BİLİYORUZ !..

Sevgili Arkadaşlar,

Çin’deki Akademisyenimizin paylaşımından, Çin’de bahsedildiği gibi yaşanıyor... 

Bizler ise facebook, Twitter, Instagram...gibi sosyal medya paylaşımlarımız kadar, 
kurumsal olarak şirket bilgi ve verilerimizi internetten girmemiz, düzenli aralıklarla güncelleme, uyap, e-devlet, e-nabız, e-imza uygulamaların zorunluluğu üstüne, 
salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın #HayatEveSığar yeni uygulamasına da bilgilerimizi ve verilerimizi de gönüllü olarak giriyoruz.

Daha çok eklenecekler olabilir, bununla birlikte bu uygulamaların zaman kazandırıcı olup rahatlığı ile güvenlik amaçlı paylaşımlarımızdan yararlanıldığını da düşünürsek...

Aslında Çin’in yoluna hızla yaklaştığımızı da söyleyebiliriz. Kredi kartları, banka ve tapu bilgilerimiz...vs kişi kimlik numarası ve bina bilgileri olarak arsa, proje, vergi...vs bina kimlik numaralarının bile barkod olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. 

Korku ile canımızı ve canlarımızı korumamız için falan derken her türlü istihbaratın da dijitalleşerek yapay zeka ile geliştirildiğini biliyoruz.

Yine Kimlik numaraları ile okuduğumuz okullar, diplomalar, icra ve davalarımız, hatta hangi partiye üye olduğumuza kadar her türlü bilgilerimizin arşivi de mevcut olduğuna göre yeni dünya düzeni’ne cam tavan sendromu veya öğrenilmiş çaresizlik ile her ortamda bizlere dayatılan iktidarları da değiştiremediğimizi düşünüyorum.

Ülke içi iktidar, parti içi iktidar, birlik ve federasyon...vs ile de güçlendirilerek her kes gibi aydın, bilim insanı, demokrat, devrimci, sosyalist kişileri de etki altına alabiliyorlar.

Dolayısıyla aydınlanma neferi olan bizler ise değişen ve gelişen bu durumu doğru tahlil edip çözümlerimize göre örgütlenmemizi geliştiremediğimizi düşünüyorum.

Gün, ortak akılla durum tahlilimizi sağlıklı yapıp (genelde yapabiliyoruz) tespitlerimiz üzerine çözüm önerilerimize (genelde yapabiliyoruz) göre akıl ve bilim temelinde örgütlülüğümüzü (beceremiyoruz) sağlamamızı gerektirmektedir.

Mantıklarımızı zorlayıp enerjimizi harcayacağımız durumumuz, çözümlerimize ve sözüne sahip çıkacak kişileri buluşturmak zorundayız...😘

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder